Právě se nacházíte:

Bowlingový ráj v Kladně

Podnikatel a vášnivý hráč bowlingu Evžen Novotný postavil v Kladně nejmodernější bowlingové centrum. Truhlář z Ostrovce si tak splnil velký hráčský sen. Kladenští se díky němu už nebudou muset trmácet do Prahy, v obchodním centru proti Metě se ocitnou v bowlingovém ráji. Po kolaudaci by tu měli první hráči koulet už před Vánoci.

Herna měla být původně v provozu kolem Mikuláše, ovšem některé stavební dodělávky termín o čtrnáct dnů posunuly. V pátek 16. prosince se uskuteční kolaudace stavby a po zkušebním provozu se do herny nahrne i veřejnost. „Postavili jsme to hlavně kvůli veřejnosti. Ale také jsme si řekli, že když už do toho strkáme tolik peněz, tak postavíme hernu na úrovni absolutní špičky. Proč by se nemohly konat různé šampionáty v Kladně,“ uvedl podnikatel Novotný.

Než se rozhodl pronajmout si prostory v obchodním centru, prošel kvůli herně Kladno křížem krážem. „Měli jsme zájem o prostory v Delvitě u gymnázia, ale jiní obchodníci byli rychlejší. Pak jsme přemýšleli o bývalé rozdělovské Siréně. Bohužel, tam je to samý sloup, což bowlingu nesvědčí. V Kladně je spousta prázdných vhodných míst, jenomže ne pro takhle velkou hernu. A mimo Kladno jsme ji stavět nechtěli,“ prozrazuje bowlingový magnát.

Jestliže je herna na Zličíně vyhlášená i dobrou kuchyní, Kladno ani v tomhle nezůstane za konkurencí pozadu. O restauraci se rodině Novotných postará zkušený provozní. Strávníkům nabídne jídelní lístek minutky či polední hotovky.

Do herny se vejde devadesát hostů, naráz může hrát čtyřicet lidí. Otevřeno bude od jedenácti dopoledne a ve všední den pak koule shodí kuželky naposledy v jedenáct večer. O víkendech o hodinu později. Nejnižší cenu za hodinu hraní stlačil majitel pod dvě stovky.
Ten bowlingové centrum pojmul jako rodinný podnik. „Truhlářství už tolik nevynáší. Lidi šetří. Na zábavu ovšem pořád peníze mají a v Kladně je pomalu nejde za co utratit,“ míní Novotný. Na kompletní hernu i s restaurací musel sehnat sedmnáct milionů korun. Jen dráhy spotřebovaly téměř osm milionů. „Kvalita něco stojí a počítám, že se mi investované koruny vrátí za sedm let,“ doplnil sympatický podnikatel.

www.kladno.cz