Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies na těchto stránkách. Více informací ZDE. Rozumím

Ovčí jogurt skvěle chutná a prospívá organismu

9. 03 2019 | Kozí farma Pěnčín je do počtu dojných koz a ovcí splňujících podmínky bio kvality největší v České republice. Na 240 hektarech pastvin v Jizerských horách se pase na pět set ovcí a koz. Z jejich mléka pak vznikají čerstvé a zrající sýry, jogurty a další bio mléčné výrobky. Produkty z pěnčínské farmy získaly ocenění Výrobek roku v letech 2010-2015 a cenu Regionální potravina Libereckého kraje.

Rozdíl mezi ovčím a kravským jogurtem je v mléce, ze kterého jsou vyrobeny. To ovčí totiž obsahuje daleko více bílkovin, aminokyselin, enzymů, minerálů a vitamínů A, D, E a některých vitamínů skupiny B, které svým obsahem až několikanásobně překonávají hodnoty v mléku kravském. Navíc je v něm až o 70 % více vápníku, který je důležitý pro zdravé kosti a zuby. Výrobky z ovčího mléka jsou velmi chutné, ale obsahují jednou tolik tuku než ty kravské nebo kozí, takže to s nimi nepřehánějte, pokud si hlídáte linii. Bio ovčí jogurt si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

Diskuse

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO